odjf logo

"In the name of humanism and tolerance"

fb ig
radio jazz logo

Select your language

krystalove kridlo 2024

Získali sme cenu Krištálové krídlo

 

Live stream: Bratislava - Hlavné námestie - 15.6. 2023

Vstupenky

FB mestafull HD 07

 

 

WAKING VISION /Shannon,Sirota,Slavov,Valihora/  (USA/UA/SK)
Spojenie výnimočných predstaviteľov svetového jazzu na jednom pódiu.
 
JOHN SHANNON - GITARA
John vyrastal v Pittsburghu. Na gitaru začal hrať vo veku 6 rokov. Po profesionálnej práci počas vysokej školy pokračoval na Berklee College of Music v Bostone, kde študoval u osobností jazzu Micka Goodricka a Hala Crooka. Počas tohto obdobia John založil aj Waking Vision Trio s hudobníkmi Mitchom Cohnom a Martinom Valihorom. Po presťahovaní sa do NYC John vystupoval ako gitarista na voľnej nohe v spolupráci s mnohými umelcami naprieč žánrami, ako sú Sonya Kitchell, Hiromi a Bob Reynolds. Potom dvojročnom hudobnom pôsobení v Austrálii sa vrátil do Spojených štátov, aby založil rockovú skupinu theSHIFT, s ktorou často koncertoval napríklad aj v Peru. Po rozhodnutí dať si pauzu od turné John využil príležitosť a otvoril si jazzový bar a reštauráciu Con Alma vo svojom rodnom meste Pittsburgh, aby tak vytvoril domov miestnej jazzovej scéne. Začiatkom roku 2022 založil Con Alma Records, nahrávaciu spoločnosť s cieľom dostať do povedomia talenty z Pittsburghu.
----------------------------------------
RUSLAN SIROTA - KLAVÍR
Ruslan je klavirista a skladateľ ocenený cenou Grammy. Na otázku, ako by mohol opísať svoju hudbu, Ruslan vrhá spýtavý pohľad. „Jazz sa stretáva so všetkým ostatným,“ hovorí so smiechom. Klavirista a skladateľ, držiteľ ceny Grammy, Ruslan spolupracoval so smotánkou hudobného priemyslu - Kamasi Washington, Thundercat, Chick Corea, Stanley Clarke, Marcus Miller, Seal, Al Jarreau a Los Angeles Philharmonic a mnohí ďalší.
-------------------------------------------
PETER SLAVOV - KONTRABAS
Peter je kontrabasista, skladateľ, hudobník a pedagóg z New Yorku. Od začiatku svojej profesionálnej kariéry v polovici 90-tych rokov vystupoval na mnohých najprestížnejších koncertných miestach a festivaloch vo viac ako 40 krajinách na 5 kontinentoch. Po absolvovaní Berklee College of Music v roku 2002 vystupoval a nahrával so svetoznámymi umelcami, akými sú: Joe Lovano, Quincy Jones, George Garzone, Kevin Mahogany a Simon Shaheen.
-------------------------------------------
MARTIN VALIHORA - BICIE
Bubeník Martin Valihora ako dieťa študoval klavír a neskôr bicie a perkusie na Konzervatóriu v Bratislave. V štúdiu hry na bicie pokračoval na svetoznámej Berklee College of Music v Bostone. Viac ako 20 rokov je označovaný za jedného z najvyhľadávanejších štúdiových hráčov do hudobných projektov v Európe i USA. Za hranicami Slovenska svoje meno najväčšmi preslávil dlhodobou spoluprácou s virtuóznou japonskou klaviristkou Hiromi Uehara. Hral a hrá vo viacerých domácich aj medzinárodných zoskupeniach (Mezzoforte, trio Depart Refire a trio Ovsepian, Camarda, Valihora), spolupracuje s množstvom domácich aj zahraničných spevákov a muzikantov (Oskar Rózsa, Vardan Ovsepian, Daniele Camarda, Eugen Vizváry, Juraj Griglák, Richard Müller, Gabo Jonáš, Andrej Šeban, Ron Affif, John Shannon, Mitch Cohn a ďalší). Je zakladateľom a riaditeľom festivalu One Day Jazz Festival a podieľa sa na džezových predstaveniach v Divadle Aréna.
------------------------------------------

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Tento projekt sa uskutočňuje vďaka finančnej podpore Nadácie SPP.

 

 

 

pixel
 
 
 

 

Ďakujeme za podporu

Hlavní partneri:
Tipos-logo
Partneri:
fpu
slov-institut-varsava
slov-institut-praha
slov-institut-budapest
NBS
PQM
cosyma
Microcomp
BKIS
art-film-fest-kosice
MATADOR
Lenovo
GO2SKY
evolutions
mypiano
Senator-banquets
LMC
park-inn
narodny-onkologicky-ustav-zdruzenie-priatelov-nou
BAYNACH
expres-menu
adts
saitron
goout
smidt
ISEEIT
ticketportal
hotel-devin-bratislava
Festival podporili:
soza
nadacia-tatrabanka
bratislavsky-kraj
bratislava_tourist_board
Ministerstvo_dopravy
nadacia_spp
Mediálni partneri:
ta3
rtvs
tvjoj
tyzden
tyzden
hudobny-zivot
sk-jazz-sk
jazz-sk
Organizátor:
mga