odjf logo

"V mene humanizmu a tolerancie"

fb ig
radio jazz logo

Vyberte váš jazyk

krystalove kridlo 2024

Získali sme cenu Krištálové krídlo

 

Stretnite sa osobne s Donny McCaslin Group - newyorskou formáciou, s ktorou nahral David Bowie svoj posledný album Blackstar!

 

Stretnite sa osobne s Donny McCaslin Group - newyorskou formáciou, s ktorou nahral David Bowie svoj posledný album Blackstar!

V rámci programu tohtoročného ONE DAY JAZZ FESTIVALU zavíta na Slovensko newyorská formácia Donny McCaslin Group. Tá bola poslednou hudobnou zostavou, s ktorou spolupracoval legendárny umelec David Bowie. Práve s touto zostavou nahral v štúdiu svoj posledný album BLACKSTAR, ktorý vyšiel len pár dní pred jeho smrťou.

Kapela odohrá na Slovensku dva koncerty. Tie sú o to vzácnejšie, že zoskupenie priletí z New Yorku do Európy priamo na pozvanie Martina Valihoru iba pri príležitosti One Day Jazz Festivalu. V kapele účinkujú štyri výrazné osobnosti súčasnej newyorskej i medzinárodnej scény.

Kapela na Slovensku zrealizuje aj workshop, v rámci ktorého sa s ňou budú môcť v diskusii stretnúť študenti, hudobníci a priaznivci tohto žánru. Fanúšikovia Davida Bowieho si budú môcť na vlastnej koži zažiť a vychutnať zvuk jeho poslednej tvorby ako aj umenie uznávaných osobností súčasnej tvorivej newyorskej scény pod vedením Donny McCaslina. Mladí umelci sa tak môžu stretnúť s jedným z najžiadanejších bubeníkov súčasnosti Markom Giulianim, s progresívnym majstrom na klávesové nástroje Jasonom Lindnerom či basistom a bubeníkom Natenom Woodom a budú môcť vidieť ich umenie v silnej strhujúcej tvorbe saxafonistu Donny McCaslina.

Workshop sa uskutoční v piatok, 17. júna v koncertnej sieni Eugena Suchoňa v budove Bratislavského konzervatória na Tolstého 11. Vstupné na workshop je 10 Eur. Študenti Bratislavského konzervatória majú po predložení študentského preukazu vstup voľný. Viac info: https://www.facebook.com/events/1199612723390254/