odjf logo

"V mene humanizmu a tolerancie"

fb ig
radio jazz logo

Vyberte váš jazyk

krystalove kridlo 2024

Získali sme cenu Krištálové krídlo

 

banner sound of peace 1920x1080 2022

 

22.6.2022 o 18:00h  Bratislavský hrad

 účinkujúci

Chris Potter, David Sánchez, Etienne Charles,Warren Wolf, Edward Simon, Matt Brewer, Kendrick A.D. Scott, Martin Luther McCoy, Gretchen Parlato, John Shannon, Peter Slavov, Peter Lipa, Martin Valihora, Kristína Mihaľová, Ruslan Sirota, Matúš Jakabčic, Dan Bárta, Piotr Wyleżoł, David Dorůžka, Kornél Fekete-Kovács, Daniele Camarda, Členovia ORCHESTRA SLOVENSKÁ FILHARMÓNIA

voice of color FHD 01
 
 
Počas  jazzových podujatí v Taliansku a na Slovensku chceme prezentovať autentickú tvorbu kapely zloženej z medzinárodne uznávaných sólistov z 5 krajín. Dôraz kladieme aj na vzdelávanie. Študenti a mladí začínajúci jazzoví hudobníci zo 4 krajín a odborná verejnosť z Talianska dostanú možnosť možnosť zúčastniť sa Masterclass kapely „Voice of Colours“ v Taliansku. Masterclass a koncertné pásmo „Voice of Colours“  prebehne aj na Slovensku  počas One Day Jazz Festivalu v rámci osláv slovenského predsedníctva medzi krajinami V4 na Slovensku.
 
Iniciátormi projektu Visegrad connection with the world sú Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR v spolupráci s Veľvyslanectvom Slovenskej republiky v Taliansku, Slovenským inštitútom v Ríme a Music Gallery Agency.

Short description in English
 
During jazz events in Italy and Slovakia, we want to present the authentic work of a band composed of internationally renowned soloists from 5 countries.The educational aspect is also important. In cooperation with 3 foreign universities;Art Evolution Foundation and the Slovak Jazz Society,jazz students will be sent to a concert and masterclass with our int. band during the Umbria Jazz Festival in Italy. The Masterclass will be repeated in Slovakia during the One Day Jazz Festival for students of the Summer Jazz Workshop.We will celebrate the Slovak presidency of the V4 in an international environment.
 
 
One Day Jazz Festival 2022
 
21.6.2022 Konzervatórium Bratislava
Masterclass zoskupenia Voice of Colours v spolupráci so Slovenskou jazzovou spoločnosťou
 
 
22.6.2022 Bratislavský hrad
Koncert medzinárodného zoskupenia Voice of Colours feat. Kristína Miháľová (PL/CZ/HU/IT/SK)
 
Piotr Wyleżoł - klavír
David Dorůžka - gitara
Kornél Fekete-Kovács - trúbka
Daniele Camarda  - basgitara
Martin Valihora  - bicie
hosť Kristína Mihaľová  - spev
 
V rámci presahov etablovaného One Day Jazz Festivalu s dlhoročnou tradíciou je snahou organizátorov posilniť pozíciu Slovenska ako kultúrne vyspelej krajiny medzi krajinami V4 organizovaním hudobno-vzdelávacieho projektu s medzinárodným rozmerom.  Jedným z cieľov je upriamiť pozornosť odbornej aj širokej kultúrnej verejnosti na hlavných predstaviteľov súčasného stredoeurópskeho jazzu v rámci osláv slovenského predsedníctva medzi krajinami V4 na Slovensku.
 
Špeciálne pre tento večer preto ako súčasť projektu„Visegrad connection with the world“ vystúpi slovensko-česko-maďarsko-poľsko-talianske zoskupenie Voice of Colours. Ide o jednu z prvých iniciatív zo Slovenska, v rámci ktorej chcú organizátori nadviazať širšiu dlhodobejšiu spoluprácu zapojených partnerských hudobných organizácií s celoeuropskou pôsobnosťou ( Slovenská jazzová spoločnosť - SK,  Fundacja Art Evolution - PL) a zahraničnými univerzitami z troch krajín ( Janáčkova akademie múzických umění - CZ,  Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem- HU,  Akademia Muzyczna im Krysztofa Pendereckiego w Krakowie - PL).
 
Koncerty a masterclass v Taliansku
13.7.2022  Koncert v Arone v spolupráci so Slovenským inštitútom v Ríme
 
Umbria Jazz Festival
14.7.2022 Koncert kapely Voice of Colours
                 Masterclass pre študentov zo 4 krajín V4 a odbornú verejnosť
 
Voice of Colours  (PL/CZ/HU/IT/SK)
 
Piotr Wyleżol  - piano
David Dorůžka - gitara
Kornél Fekete-Kovács - trúbka
Daniele Camarda - basgitara
Radovan Tariška - saxofón
Martin Valihora  - bicie
 
 
 
 
 
Partneri projektu/The list project partners
 
Slovenská jazzová spoločnosť: jazzovaspolocnost.sk
Fundacja Art Evolution: www.artevolution.org
Janáčkova akademie múzických umění : www.jamu.cz
Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem: uni.lisztacademy.hu
Akademia Muzyczna im Krysztofa Pendereckiego w Krakowie: www.amuz.krakow.pl
 
 
V4 fund